Biografie
Nume: Taylor Daniel Lautner

Data nasterii: 11 februarie 1992

Locul nasterii: Grand Rapids, Michigan, SUA.

Zodia: Varsator

Taylor Daniel Lautner nascut in 11 februarie 1992 este un actor american,care este cel mai bine cunoscut din filmele:The Adventures Of Sharkboy and Lavagirl in 3D si Twilight unde il joaca pe Jacob Black. A fost nascut in Grand Rapids, Michigan, fiul lui Deborah si Dan Lunter.

Taylor a studiat karatele de la sase ani ,antrenandu-se la Fabiano's Karate School in Holland Michigan.Urmatorul an a inceput sa castige turnee.A fost desori invitat sa se antreneze cu campionul mondial Mike Chad si mai apoi cand avea opt ani si-a reprezentat tara la World Karate Association unde a dovedit ca este cel mai bun castigang trei medalii de aur.

El a inceput sa joace in filme cand antrenorul sau l-a sfatuit sa mearga la audtitiile pentru Burger King in Los Angeles.Oricum a avut un mare succes si de aceea a decis sa continue cariera de actor.

In anul 2001 a aparut in filmul Shadow Fury.A avut roluri in serialele Summmerland,The Bernie Mac Show si My wife and Kids.In 2005 a avut un rol principal in filmul The Advenures Of Sharkboy and Lavagirl in 3D care i-a pus in valoare cunostintele lui de arte martiale.A inregistrat episoade din :What's New Scooby Doo. Poate cea mai mare realizare a sa este castigarea rolului lui Shark Boy,petrecand luni in Texas.

In anul 2008 ,Taylor a jucat in serialul My Own Worst Enemy care s-a anulat dupa noua episoade.Apoi a jucat rolul lui Jacob Black in Twilight,o adaptare dupa romanul lui Stephenie Meyer cu acelasi nume. Taylor are o sora mai mica pe nume Makena.In timpul liber ii place sa joace fotbal si baschet.

Filmografie
1.The Twilight Saga: Eclipse (2010) (in productie) .... Jacob Black
2.Valentine's Day (2010) (in productie) ....
3.New Moon - New Moon - Twilight 2 (2009) .... Jacob Black
4.Twilight - Amurg (2008) .... Jacob Black
5.My Own Worst Enemy (Serial TV) (2008) .... Jack Spivey
6.He's a Bully, Charlie Brown (2006) ....
7.Cheaper by the Dozen 2 - Cu duzina e mai ieftin 2 - Razboiul tatilor (2005) .... Eliot Murtaugh
8.The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D (2005) .... Sharkboy
9.Shadow Fury - Umbra nebuniei (2001) .... Kismet (Child)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu