"Saga Amurg: Eclipsa" – dragoste, actiune si mister in blockbusterul anului


Celebra franciza "Amurg" continua cu "Eclipsa", un film care imbina romantismul cu actiunea si cu elementele fantastice. "Saga Amurg: Eclipsa" are in prim-plan triunghiul amoros Edward-Bella-Jacob si prezinta drumul spre maturizare al adolescentei Bella, ale carei alegeri vor avea consecinte vesnice.

"Eclipsa" este cel mai de succes film al francizei "Amurg": actiune la maxim, dragoste, tradare, prietenie si scene fierbinti intre Bella si Edward! Pentru a reintra in atmosfera universului Twilight, facem din nou cunostinta cu protagonistii Bella Swan (Kristen Stewart), Edward Cullen (Robert Pattinson) si Jacob Black (Taylor Lautner) - un amerindian la bustul gol care se transforma in lup in anumite momente-cheie.

Scenariul filmului "Eclipsa" este foarte bine gandit, dar si foarte amuzant si chiar ironic pe alocuri. De exemplu scena in care Edward se uita la Jacob si ii spune Bellei: "Tipul asta chiar nu are niciun tricou?".

Pe masura ce ne familiarizam din nou cu protagonistii, ramificatiile triunghiului amoros vampir-fata-varcolac devin din ce in ce mai intense, in timp ce un pericol iminent pare sa puna stapanire pe orasul Seattle. O serie de crime abominabile da de inteles membrilor clanului Cullen ca dusmanul isi creeaza o noua armata de vampiri insetati de sange si mai puternici ca niciodata.

Dusmanul este de fapt roscata Victoria (Bryce Dallas Howard intr-un rol senzual), care vrea sa se razbune pe Edward ucigand-o pe Bella. Pericolul in care se gaseste Bella da nastere unei aliante de neimaginat intre vampiri si varcolaci.

Faptul ca "Eclipsa" este cel mai bun film al seriei (deocamdata) nu se datoreaza numai scenaristei Melissa Rosenberg, ci si regizorului David Slade. Acesta pune in scena o poveste care detine toate ingredientele succesului: iubire, actiune, romantism, SF, efecte speciale, replici bine gandite si decoruri de basm. Povestea reprezinta de fapt visul oricarei adolescente: doi tineri frumosi care se indragostesc nebuneste de ea, fiind dispusi chiar sa isi dea viata pentru ea (cu exceptia ca unul dintre ei este nemuritor).

Cei trei actori principali stralucesc sub indrumarea regizorala a lui Slade. Kristen Stewart exprima foarte bine trairile, indoielile si sentimentele Bellei, in timp ce Robert Pattinson are dificilul rol de a accepta sacrificiul facut de iubita lui in numele iubirii. Insa Taylor Lautner este cel care "fura" tot filmul cu fizicul sau impresionant si cu un joc actoricesc dur.

Personajele secundare revin in atentia publicului, care are acum ocazia de a afla povestea lui Jasper (Jackson Rathbone) sau a lui Rosalie (Nikki Reed). Flashback-urile nu sunt insa deloc deranjante, ci foarte atent construite in jurul naratiunii. Efectele speciale sunt un alt bonus: lupii feroce arata extraordinar, iar lupta finala care implica vampiri, varcolaci si oameni este la inaltime.

Misterele stravechi, dragostea adevarata, pasiunea, haosul si disperarea transforma "Saga Amurg: Eclipsa" in blockbusterul verii si totodata in cel mai asteptat film al anului!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu